IŞİD'in Irak'taki Ramadi kentini ele geçirmesiyle ilgili olarak bu örgüte karşı daha neler yapılabileceğiyle alakalı bir soruya yanıt veren Obama Türkiye'yi de eleştirdi. 

Binlerce yabancı savaşçının Türkiye sınırından önce Suriye'ye daha sonra da Irak'a geçerek IŞİD'e güç sağladığını söyleyen Obama, "Tüm bu geçiş yapan savaşçıların hepsini engellemek mümkün değil fakat eğer daha iyi işbirliği, daha iyi koordinasyon, daha iyi istihbarat sahibi olursak büyük ölçüde önlenebilir. Eğer Türkiye-Suriye sınırında ne olduğunu daha etkili bir şekilde takip edebilirsek bu olabilir. Bu alan bizim Türk otoriteler ile daha derin bir işbirliği aradığımız bir alan. Onlar da bunu bir problem olarak görüyor. Fakat bunun için gerekli tüm kapasitelerini artırmadılar. Bu bizim daha fazla zaman harcamamız gereken bir alan. Eğer bu yabancı savaşçı akınını biraz kesebilirsek, Irak'ta IŞİD ile mücadele daha kolay olur. Aksi takdirde uzun vadede kendilerini yenilerler." dedi. 

DAVUTOĞLU'NU HALA ARAMADI 

ABD Başkanı Barack Obama adet olduğu üzere, Türkiye'de seçimlerde birinci parti olarak çıkan AK Parti lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu halen aramazken, Türkiye'yi ilk kez Suriyeli savaşçılar konusunda eleştirerek beklenmedik bir adım atmış oldu. 

Türkiye'deki seçimlerle ilgili şu ana dek tek açıklama ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby'den geldi. Kirby, ABD'li Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye ile sıkı politik, ekonomik ve güvenlik işbirliğini devam ettireceklerini söyledi.