Rusya Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, Rusya'nın ilk 5 ayda bütçe gelirleri 98 milyar dolar, bütçe giderleri ise 117 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19,2 MİLYAR DOLARLIK AÇIK
Bu rakamlara göre, Rusya bütçesi ilk beş ayda 19,2 milyar dolarlık bir açık verdi.
İLK 5 AYDA YÜZDE 8,9'LUK DÜŞÜŞ
Rusya bütçe gelirlerinin 53,3 milyar doları Federal Vergi Servisi'nden, 34,2 milyar doları ise Federal Gümrük Servisi'nden karşılandı. Devlet Gayrimenkul Yönetimi'nden 188 milyon dolar ve diğer ajanslardan da 10 milyar dolar bütçeye gelir aktarıldı. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov bütçe gelirlerinin ilk 5 aylık dönemde yüzde 8,9 düştüğünü belirtti.
BÜTÇE AÇIĞIN İÇİN İÇ BORÇLANMA PLANI
Bakanlık yıl sonu itibari ile bütçe açığının gayri safi milli hasılanın yüzde 3'üne ulaşmasını bekliyor. Bakanlık bütçe açığını iç borçlanma ve Rezerv Fonları'ndan kapatmayı planlıyor.
ABD'DEN BALTIK ÜLKELERİNE ASKER VE AĞIR SİLAH
Litvanya basınının ABD kaynaklarına dayandırdığı haberlerine göre, Başkan Barack Obama ve Savunma Bakanı Ashton Carter'ın onaylaması durumunda ABD; Litvanya, Letonya, Estonya, Polonya, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan'a yaklaşık beş bin asker, askeri teçhizatlar ve ağır silahlarını gönderecek.
Kırım'ı ilhak ettiği için Batı ile ilişkileri gerilen ve Ukrayna'nın doğusunda hükümet güçlerine karşı savaşan ayrılıkçılara destek vermekle suçlanan Rusya, Polonya ve özellikle Baltık ülkeleri ile de siyasi ve ekonomik açıdan gerilim yaşıyor.