Saçlarının dökülmesi nedeniyle okula pembe perukla giden 11 yaşındaki progeria (erken yaşlanma) hastası Ashanti Elliott Smith’in öğretmeninin, küçük kızı peruğunu çıkarmaya zorlaması tepkilere neden oldu. “Başka öğrencileri saçlarını boyamaya teşvik edeceği” nedeniyle Smith’in peruğunu çıkaran öğretmene eleştiri yağıyor.


Daily Mail’in haberine göre, küçük kız normal insanlara kıyasla sekiz kat daha hızlı yaşlanıyor ve bu nedenle 15 yaşından daha fazla yaşaması beklenmiyor. West Sussex’teki Oakmeeds Community College’da eğitim gören Ashanti’nin annesi Phoebe Smith, öğretmeninin “sınıfın soğuk olmaması” gerekçesiyle kızından peruğunu çıkarmasını istediğini belirtti. Kızının olayın ardından utandığını ve okula gitmek istemediğini söyleyen anne Smith, yaşananları şu sözlerle anlattı:

Haber ile ilgili metin girin!.

'Kızımla sadece birkaç yılım kaldı''


“Ondan peruğunu çıkarmasını istediklerinde yıkıldı. Küçük kalbi kırılmıştı. Bu çok iğrenç.Peruk Parlak
ancak hangi renkte  peruk takmak istiyorsa takma hakkına sahip olmalı. Saçıyla çok gurur duyuyordu ama bu onun moralini bozdu. Onu okula götürdüğümde ofislerindeki üç öğretmen kızımın büyüleyici ve güzel gözüktüğünü ve peruğunun çok hoş olduğunu söyledi. Ancak arkamı döndüğümde peruğunu çıkarmasını istediler. Onun için utanç vericiydi. Peruğu okula ilk kez takmıştı ve o zamandan beri de okula gitmiyor. Pembe bir  peruk ama diğer çocuklar  anlardı. Kızımla yalnızca birkaç yılım kaldı, dolayısıyla onun hayatı dolu dolu yaşamasını istiyorum.”