Muhalif Gruplardan Hareket-i Nurettin Zengi, Liva El Fetih, Ceyşul Mücahidin, Cephe Şamia, Suvvar Şam ve Türkmen gruplardan Liva Sultan Murat tarafından Nusra Cephesi tarafından boşaltılan köylere asker ve cephane sevkiyatı yapılıyor.
 
İKİ GÜNDÜR SINIR HATTI HAREKETLİ
 
Aljazeera Türk’e son iki gündür sınır hattında yaşanan hareketliliğe dair açıklama yapan Liva Sultan Murat komutanı Yusuf Salih, ‘Türkiye sınırında yer alan Harcele köyünden Nusra Cephesi'ne bağlı grupların tamamen çıktığını, Kefergan, Havar ve Delha köylerinden ise çıkma hazırlığı yaptığını belirtti.
 
Yusuf Salih, Harcele’de muhalif Cephe Şamia’dan ( Şam Cephesi ) askerlerinin El Nusra'dan boşalan mevzilere yerleştiğini aktardı.
 
IŞİD'E OPERASYON BAŞLIYOR, İLK HEDEF TÜRKMEN KASABALAR
 
Bölgede İŞİD’e karşı başlatılacak geniş çaplı bir operasyon için hazırlıkların sürdüğünü belirten Yusuf Salih, ‘1 buçuk yıldır yüzlerce köy ve kasabayı işgal altında tutan İŞİD’e karşı başlatılacak operasyonda ilk hedefimiz, Türkmen Barak, Aktarin, Rael ve Çobanbey kasabalarını ele geçirmek’ dedi. İşid’in bölgeden sökülmesi için yapılacak saldırıya Hava desteğinin de olacağını belirten Yusuf Salih, 3 bin kişilik bir kara gücü ile önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde bir çok köy ve kasabanın yeniden özgürleştirileceğini söyledi.
                                          
GÜVENLİ BÖLGE...
 
Liva Sultan Murat Tugayı Komutanı, Türkiye tarafından ısrarla oluşturulması istenen güvenli bölge planının da bu operasyona bağlı olarak şekilleneceğini iddia etti.
 
El Nusra'nı, terör örgütü İŞİD’e karşı ABD öncülüğünde oluşan koalisyon güçleri tarafından yapılan hava saldırılarından uzaklaşmak  ve güvenli bölge oluşturulması durumunda arada kalmaktan kaçınmak istiyor. Öte yandan bölgede yer alan Nusra Cephesi’ne ait mevziler koalisyon güçleri tarafından vurulmaya devam ediyor.    
 
Muhalif kanatta İŞİD’e yönelik saldırılarda Türk Ordusu tarafından kendilerine sınırda konuşlu bulunan tank, top ve füze desteğinin de verileceği beklentisi mevcut. Ayrıca Türk Hava Kuvvetlerinin de koalisyon uçakları ile eş güdümlü olarak İŞİD mevzilerini vurması bekleniyor.
 
ALBAY İSTANBULİ GETİRİLDİ
 
El Nusra'dan boşalan bölgeye yerleşen muhalif grupların komutanlığına ise SuriyeOrdusundan ayrılan Albay Zuheyir İstanbuli getirildi.
 
IŞİD'LE ÇATIŞMA BAŞLADI
 
İŞİD ve muhalifler arasında 6 Ağustos günü akşam saatlerinde Mera hattında yer alan Um Huş köyünde başlayan çatışma şiddetlenerek sürüyor. İlk olarak havan atışları ile başlayan çatışmaların sıcak temasla sürüyor. Yaşanan çatışmalardan dolayı iki taraftanda yaralıları var.