Norveç'in banke Oslo'daki, Müslamanlara ait en büyük cami olarak bilinen Central Jamaat Ahle-Sunnat Camii'nin imamı Nehmat Ali Shah, pazartesi gecesi yatsı namazını kıldırmak için camiye giderken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından baltalı saldırıya uğradı.

"AMELİYATTAN SAĞ SALİM ÇIKMASI İÇİN DUA EDEREK BEKLİYORUZ"

Cami derneği başkanı Ghulam Sarwar, yaptığı açıklamada kamuoyunu bilgilendirmek istediğini belirterek, "Şu anda yaklaşık 50 kişi cami önünde, imamızın ameliyattan sağ salim çıkması için dua ederek bekliyoruz, olaydan önce Restoran Kebabesh'te imamızla akşam yemeğini beraber yedik buradan ayrıldık. Eve geldikten bir iki saat sonra telefon geldi ve imamızın saldırıya uğradığı bilgisini aldım" dedi.

POLİS İNCELEDİ: AĞIR BALTA DARBESİ

İmam Nehmat Ali Shah'ın namaza gelmemesi üzerine meraklanan cemaat, imamı telefonla aramaya başladıklarını fakat ulaşamadıklarını söyledi. Oslo Polisi yaptığı basın açıklamasında, olay yerine çok sayıda polis göndererek olay yerinde incelemelerde bulunduklarını ve güvenlik kameralarının incelemesinin bittiğini belirterek, bir kişiyi aramaya başladıklarını duyurdu. Saldırıda yüzüne ve ellerine ağır balta darbeleri alan imamın hayati tehlikeyi atlattığı, fakat durumunun ağır olduğu açıklandı.