Batılı ülkeleri ile İran arasında 13 yıldır süren "nükleer çatışma" barışla sonuçlandı. Viyana'daki görüşmelerde İran'la tarihi bir anlaşmaya varıldığı belirtilirken, İsrail'den de ilk tepki geldi. İsrail, "Batı, ‏İran'ın liderliğini yaptığı şer ekseni tarafından kuşatıldı" açıklaması yaptı. Netanyahu'da anlaşmayı "tarihi"hata olarak nitelendirdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 17 gündür dışişleri bakanları düzeyinde devam eden İran'la nükleer müzakerelerde nihai anlaşmanın sağlandığı belirtiliyor.
İran ve 6 Batılı dışişleri bakanı birkaç saat içerisinde basının karşısına geçerek anlaşmayı açıklaması beklenirken, İsrail'den tepki geldi. 

Viyana'daki tarihi anlaşmayı sert sözlerle eleştiren İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tzipi Hotovely, "Batı, İran'ın liderliğini yaptığı şer ekseni tarafından tarihi bir anlaşmayla kuşatıldı" dedi. 

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Hotovely, "İsrail bu anlaşmanın hayata geçmesini engellemek için bütün güçünü harekete geçirecektir" şeklinde konuştu.

NETANYAHU: TARİHİ HATA 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, İran'la varılan nükleer anlaşmayı "tarihi" hata olarak nitelendirdi. İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'ın nükleer heveslerini engellemek için mücadele edeceklerini söyledi.