Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan NATO-Gürcistan Komisyonu 4'üncü toplantısının ardından Stoltenberg ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ortak basın toplantısı düzenledi.
Stoltenberg, NAT0'nun temmuz ayındaki Varşova zirvesinde alınan karara uygun bir şekilde Karadeniz bölgesinde NATO’nun varlığını güçlendirip genişleteceklerini vurguladı.
Karadeniz'in Avrupa-Atlantik güvenliği açısından çok önemli olduğunu ifade eden Stoltenberg, "Karadeniz’de Rusya’nın varlığının yanında Kırım Yarımadası'nda da yoğun bir askerileşme gördük. NATO Karadeniz’deki varlığını artırma kararı almıştı. Karar daha önce verilmişti. Bu doğrultuda bölgede ve Karadeniz‘de varlığımızı güçlendireceğiz. Bu yönde askeri uzmanlarla çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Stoltenberg, İttifak üyelerinin Karadeniz’deki NATO varlığını güçlendirme konusunda Ukrayna ve Gürcistan gibi ortak ülkeleri ile yakın bağlantıda olup diyalog kurmayı son derece önemsediğini aktardı.
Gürcistan’ın NATO üyesi olup olmayacağına Gürcistan ve NATO'nun karar vereceğini kaydeden Stoltenberg, "NATO’nun kapısı açık ve bu defalarca gösterildi. Rusya’nın NATO’nun genişlemesine yönelik protestolarına rağmen genişlemeye devam edeceğiz. Karadağ 29'uncu üye olacak." ifadesini kullandı.
NATO Genel Sekreteri, Gürcistan’ın ne zaman üyesi olacağının yine Gürcistan’ın uyguladığı reformlara, bu yöndeki çalışmalarına ve NATO şartlarına uygun bir seviyeye gelmesine bağlı olduğunu dile getirdi.