Irak Savunma Bakanı Halit el Ubeydi, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin güneyinde devam eden Musul'u kurtarma operasyonunda bin 300 militanın öldürüldüğünü belirtti.

Operasyonu takip etmek üzere Musul'un Mahmur ilçesindeki Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığını ziyaret eden Ubeydi, burada askeri yetkililer ile bir araya geldi.

BİRİNCİ AŞAMA HALEN DEVAM EDİYOR

Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Ubeydi, kenti kurtarma operasyonunun birinci aşamasının halen devam ettiğini belirterek, Mahmur Cephesi'ndeki çatışmalarda bin 300 militanın öldürüldüğünü dile getirdi.

DAEŞ'İ TAMAMEN ORTADAN KALDIRACAĞIZ, ZAFER YAKIN

Musul'un güney bölgesinde ciddi ilerleme kaydedildiğini bildiren Ubeydi, terör örgütü DAEŞ'in tamamen ortadan kaldırılması için yürütülen operasyonlarda zaferin yakın olduğunu söyledi.

Kentin terör örgütünden tamamen temizlenmesi konusunda tahminini aktaran Ubeydi, "Başbakanın açıklamaları ve askeri yetkililerin tahminlerine göre, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Musul kenti ve diğer bölgeler bu yıl içinde geri alınacak." dedi.

PEŞMERGE'YLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

"Kenti üç cepheden kontrol eden Peşmerge güçlerinin operasyona katılması için herhangi bir ön şart olup olmadığı" sorusuna Ubeydi, "Peşmerge'nin operasyona katılmasına ilişkin herhangi bir ön şart söz konusu değildir. Ortak Operasyonlar Komutanlığı ve Peşmerge güçleri arasında dayanışma var. Peşmerge güçleri de Irak güvenlik biriminin parçasıdır." yanıtını verdi.

ULUSLARARASI KOALİSYON HAVADAN DESTEK VERİYOR

Operasyona destek veren uluslararası koalisyon güçlerinin rolüne de değinen Ubeydi, koalisyon güçlerinin sadece havadan destek vereceklerini ve cephe gerisinde de askeri danışmanlarının bulunacağını söyledi.

Ubeydi daha sonra Mahmur Cephesi'ndeki Irak ordusunun cephelerini ziyaret ederek askerlerin durumu hakkında bilgi aldı.