Avustralya'nın Sydney kentindeki bir metroda Müslüman bir kadına "Neden türban takıyorsun? Suriye'de birbirinizi öldürüyorsunuz. Kenya'da sizin çocuklarınız Hıristiyanları öldürüyor" diyerek sözlü saldırıda bulunan kadına tepki gösteren Stacey Eden adlı yolcunun bu davranışı büyük takdir topladı.

MÜSLÜMAN ÇİFTİ TERÖRİST OLMAKLA SUÇLADI

Söz konusu olayda, ismi henüz belli olmayan kadın, türbanlı bir kadınla eşini terörist olmakla suçladı. Müslüman kadına sözlü saldırıya cevap vermezken, Stacey Eden sadece başı örtülü olduğu için Müslüman kadının terörist gibi gösterilemeyeceğini söyleyerek tartışmaya katıldı.

"KENDİSİ İÇİN TÜRBAN TAKIYOR"

Cep telefonundan kaydettiği tartışma görüntülerini internette yayınlanan Stacey münakaşa sırasında, "Kendisi için türban takıyor. Çünkü vücudunun gösterişsiz olmasını istiyor. Senin gibi insanların oturduğu yerden saygısızlık yapması için değil. Ne yaptıkları seni ilgilendirmez, biraz saygı göster, saygı" dedi.

"KAPA ÇENENİ"

Kadın bunun üzerine susmayarak çiftin terör örgütü IŞİD ve Kenya'da katledilen yüzlerce Hıristiyan çocuğun öldürülmesini desteklediğini öne sürdü. Stacey bu sözler üzerine ise "Bu onun yaptığı bir şey değil. Azınlık bir grup yapıyor, çoğunluk değil. Bu zararsız kadınla alıp veremediğin ne? Eğer söyleyecek iyi bir şeyin yoksa kapa çeneni" dedi.

"MESAJLARI GÖRÜNCE GÖZLERİM DOLDU"

Stacey, metrodaki kavganın videosunu paylaştıktan sonra sosyal medyada kahraman ilan edildi. Stacey Eden bunun üzerine Facebook sayfasında "Bu kadar küçük bir şeyin bu kadar büyük bir şey haline geleceğini düşünemezdim. İnsanların bana gönderdiği mesajları görünce gözlerim doldu" diye yazdı.