Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye'de bulunan Bassel El-Esed hava üssüne (Hamim) hem askeri ve hemde ağır silah ve savaş uçağı yığınağı yapan Rus birlikleri, bölgede sivillere yönelik hava saldırılarını sürdürürken şuana kadar yaşanan hava bombardımanda yüzlerce Suriyeli sivilin öldüğü açıklandı.

 
Öte yandan Rusya Federasyon Konseyi'nin, Putin'in yurt dışına asker gönderilmesine ilişkin teklifine izin vermesinden saatler sonra Rusya, Suriye topraklarına bomba yağdırırken muhalif grupların da karşı atağa geçerek Rus birliklerinin bulunduğu Hamim askeri havaalanına saldırı düzenledikleri açıklandı.

Fetih Ordusu, İslam Ordusu ve Ahraruş Şam tarafından uzun menzilli roket ve grad füzeleriyle vurulan askeri üste Rusların ne kadar kayıbının olduğu henüz bilinmez iken bir açıklama da Suriye İhvanı'ndan geldi.

Suriye İhvanı resmi Twitter hesabından yapmış olduğu bir açıklamada, özel kaynakların teyit edilerek alındığı bir bilgide Suriyeli muhaliflerin 8 Rus askerini esir aldığını 4'ünü de öldürdüğünü belirtti.

 
Rus askerlerinin Suriye'nin liman kenti Lazkiye'de bulunan askeri üssünden
bir görüntü.


Ortodoks papazlar Suriye'de Rusya uçaklarına kutsamak için su serpiyorlar.