Tarihi Mostar Köprüsü'nde düzenlenen atlayışlarda 497,95 puanla Red  Bull Cliff Diving 7'inci dünya serisinde birinciliği kazanan Navratil, Neretva  Nehri üzerinde yaptığı akrobatik atlayışıyla izleyicileri büyüledi.

Navratil, burada yaptığı konuşmada, Mostar'da toplanan kalabalığın ve  güneşin tadını çıkardığını söyledi. 
Erkeklerde İngiliz Gary Hunt 493,30 puanla ikinci olurken, Amerikalı  David Colturi 492,50 puanla üçüncülüğü kazandı.
Kadın sporcular ilk kez Mostar'da yarıştı
Uçurum dalışı yarışlarının ikinci kez düzenlendiği Mostar şehri, bu  yıl ilk kez kadın atlayıcılara da ev sahipliği yaptı.
Görsel bir şölene dönüşen atlayışlarda, birinciliği "Üçün annesi"  lakaplı Kanadalı sporcu Richard 244,90 puanla elde etti. Aynı kategoride  ikinciliği Amerikalı Cesilie Cartlon 242,00 puanla alırken, üçüncü ise 240,30  puanla Avustralyalı Rhiannan Iffland oldu.
Kadınlarda şampiyonluğu elde eden Richard, Mostar'da insanların son  derece iyi olduğunu söyleyerek, "Çocuklarımı da buraya getirmek isterim." dedi.
Mostar'da dünyaca ünlü uçurum atlayışı sporcularını izlemeye gelen 20  bini aşkın seyirci, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'ni yakından izleme şansı  buldu.
Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi yarışlarının 7'inci ayağında,  dünyaca ünlü 14 erkek ve 8 kadın sporcu yarıştı. Yarışma kapsamında Mostar  Köprüsü üzerinde erkekler için 28 metre, kadınlar için 21,5 metre yüksekliğinde  iki ayrı platform kuruldu.
Uçurum dalışı yarışlarında dünyaca takip edilen en önemli  organizasyonlardan birisi olan Red Bull Cliff Diving'in bir sonraki serisi, 16  Ekim'de Japonya'nın Shirahama kasabasında düzenlenecek.
Mostar Köprüsü
Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayrettin tarafından 1566 yılında  Neretva Nehri üzerine inşa edilen köprünün yapımında 456 kalıp taş kullanıldı. 24  metre yüksekliğinde, 30 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğindeki köprü Mostar  şehrine de adını verdi.
Asırlar boyunca Bosna'da hoşgörü ve kültürel çeşitliliğin sembolü olan  tarihi Mostar Köprüsü, cesur sporcularca yıllarca bir atlama platformu olarak  kullanıldı. Geleneğe göre şehrin erkekleri, nişanlılarına cesaretlerini  ispatlamak için düğün öncesinde köprüden atlardı.
Tarihi köprü, Bosna savaşı sırasında Hırvat tank birliklerinin köprüye  saldırmasıyla 9 Kasım 1993 tarihinde nehrin sularına gömüldü. Mostar'daki tarihi  köprünün yeniden inşasına, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı  (TİKA), UNESCO, IRCICA ve Dünya Bankası'nın desteğiyle 1997'de başlandı.
Macar ordusu dalgıçlarınca orijinal taşları nehir yatağından bulunarak  vinçlerle çıkartılan köprü, inşaatının tamamlanmasının ardından çok sayıda  ülkenin üst düzey temsilcilisinin de hazır bulunduğu bir törenle, İngiltere  Prensi Charles tarafından 23 Temmuz 2004'de yeniden açıldı. Köprü 2005 yılında  UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alındı.