Mısır'da darbe yaparak yönetimi ele geçiren Sisi, IMF'nin 3 yılda 12 milyar dolarlık kredi karşılığında şart koştuğu kur rejimine geçmeyi kabul etti.
BENZİNE YÜZDE 47 ZAM
Yapılan anlaşmadan sonra; hükümet sübvansiyonlar kaldırdı, petrol ürünlerine yüzde 30 ila 50 oranında zam yaptı. Yapılan zamlar, benzin fiyatlarına yüzde 47'lik zam şeklinde yansıdı.
TOPLU TAŞIMAYA ZAM 
Yapılan zamlar; toplu taşıma araçlarının ücretlerine ve gıda maddelerine de yansıdı. Mısırlılar, yaşananlardan dolayı isyan noktasına geldi. Mısır'da devalüasyon zamları getirdi
PROTESTO ÇAĞRISI
Öte yandan, ülkede Sisi'ye muhalifte bulunan sivil toplum kuruluşları halkı meydanlara çağırdı. Mısır Merkez Bankası'nın faizleri artırması, para birimini de ABD doları karşısında değersizleştirdi. Ülkede, 1 ABD doları 13 Mısır Pound'una denk geliyor. Mısır'da devalüasyon zamları getirdi
Kahire yönetimi daha önce de elektrikteki devlet desteğini kaldırmış ve şekerin fiyatını yüzde 40 arttırmıştı. Mısır, şeker ihtiyacının üçte birini ithal ediyor ve ancak döviz rezervleri yetmediği için ülke dışından şeker alınamıyordu.