Suudi Arabistan'nın Mekke kentinin dışında yer alan Mina kentinde 700'den fazla hacı adayının hayatını kaybettiği izdihamfaciasının sebepleri belirlendi.

Bölgedeki kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Kabe’den şeytan taşlama alanına giden 204 ve 223 numaralı caddelerin kesişiminde, hacı gruplarının aniden karşılaşması sonucu yaşandı. Yüz binlerce hacı adayının bulunduğu alanda karşı karşıya gelen grupların birbirlerini ezmeye başladı. Ön taraftakiler altta kalırken, olaydan haberdar olmayan arka taraftakiler de yürümeye devam edince facianın boyutu arttı. Birçok hacı izdiham sonucu köprüden düşerek hayatını kaybetti.

HACILAR BİRBİRİNİN ÜSTÜNE ÇIKTI

NTV'ye bağlanan gazeteci Nevzat Çiçek'in aktardığı bilgilere göre iki kalabalık grubun karşılaşması sonucu hacıların birbirinin üstüne çıktı, arka taraftan gelen hacılar durmayınca yüzlerce hacı altta kaldı. Bazı hacılar köprüden ve bulunduğu yükseklikten düşerek yaşamını yitirdi.

Şeytan taşlama alanına giden yolda insan seli olduğu ve en ufak bir düşmede kolayca izdiham çıkabildiği söyleniyor. Şeytan taşlama alanında özellikle Hint kıtasından gelen Müslümanların gelişigüzel oturması da ani bir kalabalıkta ciddi sıkıntılara neden oluyor.