Suudi Arabistan'ın Mekke kentinin dışında yer alan Mina'da şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamda en az 310 kişi hayatını kaybetti, 500'den fazla kişi yaralandı.

Faica sonrası bölgeye çok sayıda ambulansın gönderildiği ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Mekke'de Hac ibadetini yerine getirmek üzere 2 milyondan fazla Müslüman bulunuyor.

Kâbe'de 11 Eylül'de genişletme projesi kapsamında bölgede bulunan bir vinç devrilmiş, yaşanan faciada aralarında 8 Türk'ün de bulunduğu 107 kişi hayatını kaybetmişti.

Facianın sebebi, yaralıların durumu ve yaralanan ve hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşlarının olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez, ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri Türk hacı adaylarının durumları ile ilgili bilgi toplanması adına bölgede bir kriz masası oluşturdu.  

DİYANET YETKİLİLERİNDEN TÜRK HACI ADAYLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA 

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre, Türk hacı adaylarının bulunduğu kafileler şeytan taşlamaya gece yarısından sonra gitti, facia ise sabah saatlerinde yaşandı. Kafilelerden bağımsız Türk hacı adaylarının bölgede bulunup bulunmadığı ise henüz netlik kazanmış değil. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, şu ana kadar Türk hacı adaylarından herhangi bir vefat haberi ulaşmadığını belirtti. 

İzdihamın yaşandığı 204 numaralı sokak, hacı adaylarının Mina'da şeytan taşladığı bölgeye giden iki anayoldan biri.  

2006 yılında yine aynı bölgede benzer bir facia yaşanmış, izdihamda 364 kişi hayatını kaybetmişti.