Mezhep provokasyonu Kuveyt'e sıçradı. Şiilere ait El İmam El Sadık Camii'nde yaklaşık 2 bin kişi namaz kılarken intihar saldırısı düzenlendi. 24 kişi hayatını kaybederken saldırıyı IŞİD üstlendi.

Suudi Arabistan'da geçen ay be bu ayın başında iki farklı Şii camisine düzenlenen saldırılar Kuveyt'e sıçradı. Güvenlik güçleri tarafından intihar saldırısı olduğu belirtilen patlama, kendin doğusunda bulunan El İmam Camii'nde meydana geldi. Kuveyt Gazetesi El Cerida, en az 8 kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırganın adının Ebu Suleyman El Muvahed olduğu belirtildi.

MEZHEP SAVAŞINI KÖRÜKLÜYOR

Son yıllarda terör eylemlerinin neredeyse hiç görülmediği Kuveyt'te böyle bir saldırının yapılması 'orada da mezhep savaşı çıkarılmak isteniyor' yorumlarına sebep oldu. Suriye, Irak ve Yemen'de gerçekleştirdiği saldırılarla Sünni-Şii çatışmasını körükleyen IŞİD, yeni hedef olarak Kuveyt'i seçti. 

Ortadoğu'da önemli ülkelerden biri olan Kuveyt'in yüzde 70'ini Sünniler, yüzde 27'sini de Şiiler oluşturuyor. Şimdiye kadar terör saldırılarından uzakta olan Kuveyt'in aniden hedef alınmasının arkasında bazı planların yattığı belirtiliyor.