AŞIRI SAĞCILARDAN KUŞATMA ÇAĞRISI
Aşırı sağcı Yahudi grupların yarın Mescidi Aksa'yı kuşatma çağrısı yaptığını bildirdi. Haham Yehude Glick'in saldırıya uğramasının üzerinden bir hafta geçmesini bahane ederek böyle bir eylem çağrısı yaptıkları kaydedildi. Filistinliler ise söz konusu kuşatmaya engel için halkı yarın Mescid-i Aksa'yı davet ediyor.

Kudüs'te aşırı sağcı bir hahamın silahlı saldırıya uğramasının ardından yükselen tansiyon düşmüyor. Filistin kaynaklı haber siteleri, bugün İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyenlere zorluk çıkardığını aktardı. İsrail polisi bugün sabah namazını kılmak için gelen 40 yaşın altındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini engellediği belirtildi.Yüzlerce Filistinli'nin alınan sert güvenlik önlemleri sebebiyle soğuk hava ve yağmura rağmen Mescid-i Aksa'ya yakın sokaklarda namazlarını kıldıkları kaydedildi.

Ayrıca aşırı sağcı Yahudi grupların polisin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'nın Muğaribe kapısını kuşattığı belirtildi. Grup attıkları turla namaz kılanları ve ders halkasında bulunan cemaati tahrik etmeye çalıştığı ifade edildi.