İtalya'da seks fantazisi sırasında İngiliz Meredith Kerchner'i öldürmekten 26 yıl hapis cezası alan ancak daha sonra beraat ederek ülkesi ABD'ye dönen Amanda Knox gazeteci oldu.
İtalya'da 2007'de eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito ile seks fantazisi sırasında İngiliz öğrenci Meredith Kerchner'i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ve mahkemedeki soğukkanlı davranışları nedeniyle tüm dünyada "melek yüzlü katil" olarak tanınan Amanda Knox, ABD'de "West Seattle Herald" gazetesinde çalışmaya başladı.



27 yaşındaki Amanda Knox, haftalık yayımlanan "West Seattle Herald" gazetesine kültür sanat haberleri yapıyor.

"Ona, herkes gibi sıradan bir yaşam sürmesi için şans tanıdık" diyen West Seattle Herald gazetesi yöneticisi Patrick Robinson, yazılarını ve haberlerini beğendikleri için Amanda Knox'u işe aldıklarını iddia etti.'Bize deneme yazıları yazdı, beğendik" diyen Robinson, "Tüm dünyada bilinen ününden faydalanmak için Amanda Knox'u işe almadık" dedi.

"West Seattle Herald" gazetesinde bir aydır yazılar yazan "melek yüzlü katil" Amanda Knox'un fotoğraf çekme yeteneğini de geliştirdiğini belirten Patrick Robinson, yeni yazarlarını "zeki, meraklı ve yetenekli" sözleriyle tanımladı.




İtalya'da 2007'de İngiliz öğrenci Meredith Kerchner'i öldürdükleri gerekçesiyle Amanda Knox 26, eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito ise 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.Ancak daha sonra Knox ve Sollecito beraat etmişti. Amanda Knox'un ülkesine dönmesine izin verilmişti.İtalyan Yüksek Mahkemesi, 2007’deki Meredith Kerchner cinayeti davasında beraat eden ABD’li öğrenci Amanda Knox ile eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito’nun yeniden yargılanmasına hükmetmişti.