Meksika’nın Baja California eyaletine bağlı Mexicalli kentinde bulunan bir huzurevinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangınla ilgili soruşturma başlatan yetkililer, yangında 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaklaşık 60 kişilik kapasitesi bulunan huzurevinde 44 kişinin kaldığını ifade eden yetkililer, 23 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Mexicalli Belediye Başkanı Jaime Diaz Ochoa ise konuyla ilgili açıklamasında, huzurevi yetkililerinin yangınla ilgili olasılıkları araştırdıklarını belirterek, “Soruşturmanın nasıl sonuçlanacağını bekleyip görmeliyiz” dedi.
Mexicalli İtfaiye Şefi Fernando Rivera, saat 04.00 sıralarında tahta bir yapının ateşe verildiğini ve yangının kısa sürede yayıldığını kaydetti.

Yetkililer, ABD sınırında bulunan tesislerde yangın söndürücüler ve güvenlik kameralarının da bulunduğu güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti. Baja California Eyaleti İçişleri Sekreteri Francisco Rueda, huzurevi yetkilileri tarafından verilen ifadelere göre bazı şüphelerin araştırıldığını dile getirdi. Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ise, sosyal medya üzerinde paylaştığı mesajında yangın sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.