Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde kırsal alanda teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Beytullah Tercan’ın Malatya’nın Kuluncak ilçesindeki baba ocağına gelen askeri yetkililer acı haberi aileye iletti.

Aşağı Selimli Mahallesi’nde oturan aile, acı haberle birlikte yıkılırken şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Babasını 2 ay önce kaybeden Şehit Uzman Çavuş Tercan’ın bir süre önce boşandığı ve çocuğunun olmadığı öğrenildi. 6 kardeşin en küçüğü olan Şehit Uzman Çavuş Beytullah Tercan’ın en son babası Süleyman Tercan’ın cenaze törenine geldiği belirtildi. Şehit haberi üzerine Kuluncak İlçe Kaymakamı ve yetkililer de şehidin evine gelerek aileye başsağlığı diledi. 112 sağlık görevlileri sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına müdahale ederken, şehidin cenazesinin yarın Cuma namazı sonrası Kuluncak’ta düzenlenecek askeri cenaze töreninin ardından Aşağı Selimli Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan, Şehit Uzman Çavuş Tercan’ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabında son olarak 1 Kasım seçimlerinde paylaşımda bulunarak "Bizde görevde sandıklar güvende" yazısını paylaştığı görüldü.