Samir Hafez, Türkiye Karkamış Kapısı'nı kapattığı için El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Süleyman Şah Türbesi'ni ablukaya aldığını söyledi. Hafez, IŞİD'in Türkiye'nin gücünü anladığı için sadece blöf yaptığını, saldırıya cesaret edemeyeceğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ İYİ ANLADILAR
Süleyman Şah Türbesini ablukaya almışlar ama Türkiye'nin gücünü çok iyi anlamışlar ama onların yapmak istediği bir şey vardı. O da; Türkiye tarafından Karkamış Kapısı kapatıldığı zaman çok sıkışmış durumda oldukları için bu harekete kalkışıyorlar. Ama, bu Türkiye ile oynanmayacağını anladılar. 'Bu kapıları açın yoksa Süleyman Şah Türbesine saldırırız' diyerek blöf yapıyorlar. Öyle bir şey yapacaklarını tahmin etmiyorum. Buna cesaret de edemezler.
Bunlar çekilmeye hazırlık yapıyorlar. Çünkü bu dayağı yemek için eninde sonunda çekilecekler.

GIDA YARDIMLARINA EL KOYUYORLAR
Hafez, Karkamış Kapısı'nın kapatılmasının IŞİD terör örgütünün bütün kaynaklarından mahrum kalacağını ifade etti. Türkmenlere ve Araplara giden yardımlara el koyduklarını söyledi.
Orada kaçakçılık, sabotaj olayları var. Şah damarları orada. Bu yüzden kapatıldığı zaman büyük sıkıntıya giriyorlar. Bizden Türkmen halkına veyahut diğer Arap halkına yardım gidiyor. Türkiye'den gelen yardımlar girer girmez yarısına el koyuyorlar.

TÜRKİYE'YE MEYDAN OKUNMAZ
Bu arada bunlar büyük bir hat kurdular. 40 km boyunda Türkiye'ye karşı siper yaptılar. İçine tanklar da yerleştirdiler. Bu tank havadan gelecek değil. Hiç çareleri kalmayınca bir çılgınlık yapacaklarını sanmıyorum. Bir aslan kükrerse onları yok edebilir. Türkiye'ye meydan okunmaz.