Osmanlı Cihan Devleti Kudüs'ten 1917 yılında çekilmesinin ardından tam 97 yıl sonra ilk kez bir Mehter takımı Kudüs sokaklarında konser verdi.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) davetiyle Filistin'de son üç gündür konserler veren Kültür Bakanlığı Mehter Takımı bugün son gösterisini Kudüs'te gerçekleştirdi.



Osmanlı Cihan Devleti'nin 1. Dünya Savaşı sırasında 4. Ordu komutanı olan Cemal Paşa'nın Türk ordusunu 1917'de Kudüs'ten çekmesinin ardından Mehter Takımı, tam 97 yıl sonra ilk kez Kudüs'e ayak basmış oldu. Arapların yaşadığı Doğu Kudüs'te Selahattin Eyyubi caddesinden yürüyüşe başlayan Kültür Bakanlığı Mehter Takımı, Sultan Süleyman Caddesi üzerinden eski şehrin Şam kapısına ulaştı.



Hergün çatışma ve göz altılarına sahne olan Şam kapısında Mehter ekibinin verdiği konseri, Filistinlilerin yanı sıra çok sayıda turist de büyük bir ilgiyle takip. Mehter ekibini uzun uzun alkışlayan Filistinliler, bol bol resim çekerek Mehteran'ın çaldığı marşlara "Türkiye" diye bağırarak eşlik etti.