Muhafazakar çizgisi ile tanınan FrontPage Magazine'de yer alan iddiaya göre, ekonomik krizin felç ettiği Venezuella'da, bütçe kesintilerinin, enerji kesintilerinin sonucu olarak hastane morglarında soğutma sistemlerinin yetersiz kalması neticesinde çürüyen cesetlerin patladığı belirtildi.

AKILALMAZ GAZETE MANŞETLERİ

Geçen haftalarda manşetlerde yer alan haberlere göre; ulusal hapishanelerde mahkumların açlıktan öldüğü, kuvöze ihtiyaç duyan bebeklerin karton kutulara konduğu ve hakim, savcıların aylardır maaş almadığı ülkede son olarak hastane morglarından ürkütücü bir haber gündeme geldi. Cumana kentinde bulunan Antonio Patricio de Alcalá Hastanesi morgunda bulunan bir cesedin, tropikal sıcakların etkisiyle iki gün boyunca çürüdükten sonra patladığı ve etrafa zehirli sıvılar ve gazlar saçıldığı rapor edildi.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜŞTE

Ülkede sağlık sisteminin ekonomik krize bağlı olarak çökmekte olduğu, morgun yetersiz soğutma sisteminin olayın meydana gelmesinde etkisinin bulunduğu açıklandı. Venezuella'nın doğusunda bulunan hastanede, morga yakın odalarda bulunan bir kısım hastaların odalarının boşaltıldığı, buna gerekçe olarak da morgdan gelen leş kokularının hastaları kötü etkilediği belirtildi. Olayın yaşandığı hastanede klorin ve formaldehit gibi dezenfekte ürünlerinin bulunmadığı da ayrıca rapor edildi.

''İLK DEFA YAŞANMIYOR''

Haberin kaynağı olarak gösterilen bir hastane çalışanı: "Burada ilk kez bir ceset patlamıyor. Eylül ayının ortalarından bu yana iki ceset patladı." açıklamasında bulundu. Bir zamanlar Venezuella'nın en iyi hastanesi olarak gösterilen Patricio de Alcalá Hastanesi'ne La Patilla adlı haber sitesinin kılık değiştirmiş muhabiri gizli kamerayla girdi. Hastane koridorlarında hastaların bakımsız halde durduğunu, temel tıbbi malzemelerin eksik olduğunu ve havalandırma sisteminin yetersiz olduğunu kayıt altına aldı.

Çok ağır bir ekonomik kriz yaşayan petrol zengini Venezuella'da gıda ve tıbbi malzemelerin temininde sıkıntılar yaşanırken, 30 milyon ülke insanının temel sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çektiği açıklandı.