Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Kerkük'e saldırı düzenleyen 8 DEAŞ militanının yakalandığını bildirdi.
Güvenlik Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütü DEAŞ, 21 Ekim tarihinde Kerkük kent merkezinin güneyindeki bazı mahalleler ve Dibis ilçesine saldırı düzenledi. Kent, Peşmerge, asayiş birimleri ve gönüllü halkın sayesinde kontrol altına alındı." ifadeleri kullanıldı.
Örgütün kentte gizlenip, intihar eylemleri ve keskin nişancılarla düzenlediği saldırılarla Musul üzerindeki baskıyı azaltmayı hedeflediği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Peşmerge ve güvenlik güçlerinin desteğiyle Kerkük içerisinde ve dışında gizlenen teröristler yakalandı. Aynı zamanda Kerkük ve Erbil anti terör timlerinin sayesinde kent merkezi içerisinde gizlenen 8 terörist ele geçirildi. Soruşturmada elde edilen ilk bilgilere göre Kerkük saldırı planını organize eden ve kentin 1 Haziran semtinde halk tarafından yaralı olarak yakanalan teröristin Ebu İslam Ensari kod adlı Mazin Nezhan Muhammed El Ubedi er-Riyaşi olduğu tespit edildi. Bu teröristler Dakuk ilçesi ile Beşir köyü kırsalı arasında meydana gelen boşluktan kent merkezine sızmış. Daha sonra sayıları yüze ulaşan militanlar dört grup halinde pikaplara bindirilerek, şehre sevk edilmiş. Güvenlik Ajansı tarafından yakalanan teröristler hakkında detaylı soruşturma devam ediyor."