Süleymani'nin Suriye'de Esad rejimi yanında cephede çatıştığı ileri sürülüyor.

Fars Haber Ajansı, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin geçtiğimiz hafta Rusya'nın başkenti Moskova'ya giderek Devlet Başkanı Vladimir Putin'le buluştuğunu ileri sürdü.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen ve Tahran'ın yurtdışı operasyonlarında "gölge komutanı" olarak bilinen Süleymani'nin Putin'in yanı sıra Rusya'daki üst düzey askeri yetkililerle de bir araya geldiği belirtildi.
Fars Haber Ajansı'na açıklama yapan bir kaynak, Kudüs Gücü komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin Moskova ziyaretiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: 

SURİYE'DEKİ SAVAŞI GÖRÜŞTÜ

"General Süleymani geçtiğimiz hafta üç günlük ziyareti boyunca Devlet Başkanı Putin, üst düzey askeri komutanlar ve istihbarat yetkilileriyle görüştü. Görüşmelerde Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan'daki son gelişmeler gündeme geldi."

Irak ve Suriye'de faaliyetlerde bulunan İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin Moskova'ya gittiği iddiaları geçtiğimiz ağustos ayında yine gündeme gelmişti. Süleymani'nin Moskova'yı ziyaret ettiği iddiaları Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov tarafından yalanlanmıştı.

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani Irak ve Suriye'de uzun süre örtülü operasyonlarda görev aldı. IŞİD'e karşı mücadelede ise, Kasım Süleymani cephede operasyonlarda yer almaya başladı.