Justin Trudeau'nun sürpriz bir şekilde başbakan seçilmesi sonrası IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona destek veren uçakları çekme kararı alan Kanada'dan, koalisyonun ‘içine su serpecek' bir açıklama geldi.

"TEK BAŞINA HAVA HAREKATI YETMEZ"

 ​CBC Saturday radyosunda konuşan Sajjan, “Elbette ki CF-18'lerimizi orada tutmak isteriz ama şu anki şartlarda tek başına hava operasyonlarının ‘sorumluca' bir hareket olmayacağını söyledi: “Bence yapacağımız en sorumluca hareket, koalisyonun ortağı olarak şuan ki durumu ve koalisyonun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak. Şuan ki şartlar da ‘Nasıl daha çok hedef vururuz?' sorusunu sordurtuyor. Savaş, hedefleri tanımlayıp bulabilmemizi ve ardından aynı etkiyi karada da yakalamamızı gerektiren bir aşamaya girdi.” 

"AFGANİSTAN'DAKİ TAKTİĞİ UYGULAYALIM"

Öte yandan Sajjan, hayata geçirilmesini teklif ettiği kara operasyonunda Kanada askerlerinin katılmasını ise reddedip ordunun odaklanacak daha önemli bir işi olduğunu belirtti. Irak'taki Kürt ve Arapların dahil olacağı ortak bir ‘danışmanlık ve yardım' programının daha iyi olacağını söyleyen Sajjan, “Tam da Afganistan'daki eğitimimizi bitirmiş ve ülkeden çekiliyorken… Bu bizim iyi olduğumuz etkili araçlardan biri” dedi.