Rusya’da yayın yapan Russkaya Slujba Novostey radyosuna konuşan Kadirov, 5 Nisan 2016’da görevinin sona ermesinin ardından devam edip etmeyeceği yönündeki bir soruya “Henüz karar vermedim, henüz kimse konuşmadı, bununla ilgili konuşmadık. Hatta bu konuda düşünmedim bile. Kadirov daha devam edecek mi? Ben istemiyorum. Özellikle ekonomik ve sosyal açıdan baktığımda istemiyorum. Daha profesyonellerden oluşan bir ekibimiz var. Görevimi yerine getirdiğime inanıyorum ve yakaladığımız tempoyu yitirmekten korkuyorum.” dedi.
Eğer kendisinden hizmet etmeye devam etmesi istenirse görevine devam edeceğini söyleyen Kadirov, istenmemesi halinde ise veda edeceğini belirtti.
"HAYALİM BÖLÜK KURUP RUSYA DÜŞMANLARIYLA SAVAŞMAK"
Son zamanlarda bir emeklilik hayali olduğunu da dile getiren Çeçenistan Cumhurbaşkanı, bunu “bir bölük oluşturmak, onlara liderlik etmek ve nerede olursa olsun Rusya’nın düşmanlarıyla savaşmak” olarak açıkladı.
Kadirov, Çeçenistan için ise “Çeçenistan Rusya Federasyonu’nun toprağı, burada ister Kadirov olsun, ister Sidorov ister Petrov. Hiç fark etmez.” diye konuştu.