Rossier, İsviçre'nin Tages Anzeiger ve Der Bund gazetelerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve Türki Hükümeti'nin darbecilere yönelik tutumu ve aldığı önlemler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
"Erdoğan, ülkesini temizlemeye çalışıyor ve hafife alınmamalıdır"
Hükümetin darbe sonrası aldığı önlemlerin endişe verici olup olmadığının sorulması üzerine Rossier, şu yanıtı verdi:
"Erdoğan, ülkesini temizlemeye çalışıyor ve hafife alınmamalıdır. Hukuk devletinin terkedilmesi felaket olurdu ama bakın AK Parti ve muhalefet partileri darbeye karşı birleşti ve darbeye verilen yanıt normal. Darbe bir felakettir. İsviçre'de ordunun meclise saldırdığını düşünün, aynı şekilde tepki verilirdi ve tutuklamalar olurdu."

Türk halkının korkusuz bir şekilde sokaklara çıktığını ve darbenin bu nedenle başarısız olduğuna dikkati çeken Rossier, Türkiye'ye yönelik "tehditkar" ve "agresif" açıklamarla bir yere varılamayacağını bildirdi.
Rossier, İsviçre’nin darbeye karşı Türkiye'nin yanında olduğunu ve Türkiye ile diyaloğun devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye, özellikle AK Parti ve Erdoğan döneminde son yıllarda büyük bir ilerleme kaydetti ve modern bir toplum." ifadesini kullandı.
İsviçre'den Türkiye'ye destek