Kaza, Başakşehir TEM yanyol Altınşehir istikametinde saat 14.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, yanyoldan Altınşehir istikametinde ilerleyen Hüseyin Akın idaresindeki 34 PDB 63 plakalı kamyonun arkasından gelen Mesut Yanmaz’ın kullandığı 34 JL 6898 plakalı motosiklet kamyonun sağ tarafından geçmek istediği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bu sırada motosikleti süren 23 yaşındaki Mesut Yanmaz ve arkasında seyahat eden arkadaşı motosikletin devirilmesi sonucu yere düştü.
 
ÜZERLERİNDEN GEÇTİ
 
Kamyon sürücüsü Hüseyin Akın, devrilen motosikleti fark etmeyince kamyonun arka lastikleri yere düşen 2 gencin üzerinden geçtikten sonra durabildi. Kazayı gören diğer sürücüler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri Mesut Yanmaz ve Davut Balcı’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri ve İnceleme Ekiplerinin kaza yerindeki çalışmalarının ardından, savcının yaptığı incelemeyle Yanmaz ve Balcı’nın cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 
 
KAMYON ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA 
 
Kamyon şoförü, Hüseyin Akın olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak, Başakşehir Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.