Batı Şeria'da geçen Temmuz ayında Filistinli Devabişe  ailesinin hedef alındığı saldırının en önemli tanığına ait evin, kimliği henüz  belirlenemeyen kişilerce ateşe verildiği bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "Sabah saat üçte polise,  Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir  evin yandığı yönünde ihbar geldi" denildi.

ADVERTISING

Yahudi yerleşimcilerce geçen yıl evi ateşe verilen Saad Devabişe'nin  erkek kardeşi Nasır Devabişe de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yahudi  yerleşimciler, kardeşimin evine düzenlenen saldırının tek tanığı İbrahim  Devabişe'nin evini yaktı. Bu olayda da aynı yöntemi izlediler" dedi.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde  Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz gecesi Yahudi yerleşimciler tarafından  kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını  kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmet ağır yaralanmıştı.  Baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördükleri hastanede hayatını  kaybetmişti.