İsrail, Gazze günlerdir Gazze'ye bomba yağdırıyor, ölü sayısı 100'ü geçti. Peki, saldırılar ne zaman bitecek?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin, "Operasyonların ne zaman biteceğini bilmiyoruz, uzun zaman alabilir" dedi.

NE ZAMAN BİTECEĞİNİ BİLMİYORUM

Haaretz gazetesinin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Netanyahu, "Sükuneti sağlayıncaya kadar Gazze'de şiddetli bir şekilde operasyonlara devam edeceğiz" diye konuştu. Operasyonların ne zaman biteceğini bilmediğini söyleyen Netanyahu, "Uzun zaman alabilir" ifadelerini kullandı.

OPERASYONLAR KARARLILIKLA SÜRECEK 

İsrail devlet radyosu da Netanyahu'nun toplantıda, "İsrail, Gazze'de Hamas ve diğer terörist örgütlere karşı askeri operasyonlarını kararlılıkla sürdürecektir" dediğini aktardı.

CAMİLERDE SAKLANIYORLAR İDDİASI 

"Hamas roketlerle İsrail şehirlerini rastgele ve yoğun bir şekilde vurmayı seçti. Biz ise Hamas'ı şiddeti yavaş yavaş artan bir güçle vuracağız" ifadelerini kullanan Netanyahu, "Şunu iyi anlamalıyız ki, düşman camilerde saklanıyor, hastanelerin depolarını silah deposu olarak kullanıyor ve liderleri kreşlere yakın yerlerde oturuyor" diye konuştu.

Netanyahu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşman, Gazzelileri canlı kalkan olarak kullanıyor. İsrail operasyonlarda sivillerin zarar görmesinden üzgün fakat olanlardan Hamas sorumludur. İsrail'le Hamas arasındaki fark, biri İsrail halkını füzelerden korumak için füze savunma sistemleri kurarken, diğeri füzelerini korumak için halkını kullanıyor."

İsrail'in Pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 166 kişi hayatını kaybetti, bin 120 kişi yaralandı.