İsrail hükümetinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, ABD ile  imzalanan anlaşmanın Tel Aviv ve Washington arasındaki ilişkilerin derinliğine ve  gücüne delil teşkil ettiğini kaydederek, bu desteğin İsrail'in güvenliğini  pekiştireceğini ifade etti.Söz konusu yardım paketinin, ABD tarihinde başka bir ülkeye yapılan en  büyük miktar olduğuna dikkati çeken Netanyahu, "İsrail, daha önce varılan anlaşma  gereği ordusunu ve füze savunma sistemlerini güçlendirmek için ABD'den 38 milyar  dolar destek alacak." dedi.
ABD’nin İsrail’e 10 yılda 38 milyar dolarlık askeri yardım yapmasını  öngören anlaşma iki ülke yetkilileri tarafından çarşamba günü Washington’da  imzalanmıştı.   ABD Başkanı Barack Obama, anlaşmanın imzalanmasından sonra yaptığı  yazılı açıklamada, ülkesinin 2019-2028 dönemindeki 10 yılda İsrail’e 33 milyar  dolar askeri finansman ve 5 milyar dolar füze savunma finansmanı olmak üzere  toplam 38 milyar dolarlık yardımda bulunacağını bildirmişti. ABD’nin İsrail’in  savunmasına olan “sarsılmaz taahhüdünü” vurgulayan Obama, “Yeni mutabakat  muhtırası ABD'nin tarihinde tek seferde yapılan en büyük askeri yardım sözüdür.”  ifadesini kullanmıştı.
İSRAİL'E F-35 SAVAŞ UÇAKLARI 
İki ülke arasında 2007’de yapılan son anlaşma 30 milyar dolarlık  toplam yardım içeriyordu. ABD yönetimi, İsrail’e 2009’dan bu yana 23,6 milyar  dolar askeri finansman, 3,4 milyar dolar da füze savunma finansmanı sağladı.
Yeni anlaşmayla 2019’dan itibaren ABD, İsrail’e 10 yıl boyunca her yıl  3,8 milyar dolarlık yardımda bulunacak. Yardım sayesinde İsrail, yeni nesil  F-35’lerin alınması dahil olmak üzere savaş uçağı filosunu yenileyebilecek ve  füze savunmasını güçlendirebilecek.  Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, İsrail’in ABD yardımını kullanarak  33 adet F-35 uçağı almasının planlandığı, ilk uçağın aralık ayında teslim  edilmesinin beklendiği belirtilmişti. Açıklamada, İsrail’in bu uçağı teslim alan  ilk yabancı ülke olacağına işaret edilmişti.