BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, Filistinliler ile İsrailliler arasındaki güveni güçlendirmeye hazır olduklarını belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Kahire'de Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya gelen Mladenov, BM'nin, Filistin ve İsrailli taraflar arasında güven inşa süreci için daha fazla çaba sarf etme ve Filistin topraklarında kalkınmayı destekleme hedefiyle proje ve planlar ortaya koymaya hazır olduğunu söyledi.

Mladenov, uluslararası çabaların gelecek merhalede ortaya atılan farklı girişimlerin koordinesine yoğunlaşması ve bu girişimlere uluslararası destek verilmesi çağrısında bulundu.

Şükri de Mısır'ın, Filistin-İsrail müzakerelerinin yeniden başlaması için tarafları teşvik çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kahire'ye gelen BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Mladenov, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu el-Gayt ile de görüşerek, Filistin-İsrail konusunun çözüme kavuşturulması ve İsrail'in Filistin halkını rahatsız eden uygulamalarının sonlandırılması gerektiğine dikkati çekmişti