Türkiye - İsrail ilişkilerinin yeniden normalleştirilmesi için Haziran ayında Roma'da Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşen İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold gazetecilere açıklama yaptı.

Gold, Türkiye ve İsrail ilişkilerine değinerek, "Özellikle IŞİD ve İran tarafından olmak üzere Türkiye ve İsrail'in karşı karşıya kaldığı ortak tehditler var. Hepsinin de üstünde İran çok etkin ve Türkiye'yi zayıflatmaya çalışıyor. Umarım anlaşmazlıklarımızı geride bırakmanın bir yolunu buluruz" dedi.

İRAN SORUSUNA YANIT VERMEDİ

Gold gazetecilerin İran'dan nasıl bir tehdit kaynaklandığı yönündeki soruya yanıt vermedi. 

İsrailli diplomat Ankara-Tel Aviv arasındaki ilişkeleri normalleştirme çabalarına ilişkin de"Bence ilerleme kaydedip kaydedemeyeceğimizi görmek ve yeni bir sayfa açabilmek için iki tarafta da çabalar var" yanıtını verdi. 

SİNİRLİOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold Haziran ayında Roma'da görüşmüştü. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç söz konusu görüşmeye ilişkin soruları, "İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için daha önce de görüşmeler olduğu, çok net olan Türkiye'nin tavrının İsrail tarafından da bilindiği" şeklinde cevaplamıştı. Bilgiç, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin ancak İsrail'in gerekli adımları atması durumunda gerçekleşecek bir durum olduğunu söylemişti.