İsrail İçişleri Bakanı Silvan Şalom'un hem bakanlık görevinden hem de milletvekilliğinden istifa ettiği bildirildi. 
 
İstifa kararını yazılı açıklama ile duyuran Şalom, "Yaklaşık 23 yıl boyunca milletvekili ve bakan olarak, adanmışlık duygusu ve inançla halka hizmet ettim. Bunu sosyal ve kamusal meselelerin ilerlemesine yönelik görev bilinci duygusuyla, arzusuyla yaptım. Geçtiğimiz hafta boyunca bu acı olaydan (cinsel taciz iddiaları) gına geldi. Ailem beni tam olarak destekliyor ancak onlardan ödemeleri istenen bedelin haklı bir gerekçesi yok. Bu şartlar altında bakanlı görevimden ve milletvekilliğinden istifa etmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Şalom'un istifası geçtiğimiz günlerde İsrail basınına yansıyan cinsel taciz iddialarının ardından geldi. İlk olarak İsrail'in Haaretz gazetesinde çarşamba günü yer alan bir haberde, Şalom'un daha önce ofisinde çalışan bir kadının ifadelerine yer verilmişti. Şalom'un kendisine "zorla fiziksel temasta bulunmaya çalıştığını" iddia eden kadın, resmi suç duyurusunda bulunmayacağını belirtmişti.
 
Bu haberin ardından, daha önce Şalom ile birlikte çalışmış altı kadının daha benzer iddiaları yerel basına yansımıştı.
 
İsrail'in 120 sandalyeli parlamentosu Knesseset'te 61 milletvekiline sahip Binyamin Netanyahuhükümetinde yeni içişleri bakanının kim olacağı ise henüz belli değil.