İsrail askerleri, Filistin'in El Halil kentinde kontrol noktasına yaklaşan 18 yaşındaki Filistinli kız Hudeyl Muşlemun'u vurdu. Gündüz gerçekleşen olayda ağır yaralanan genç kız hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti.

YARIM SAAT YERDE YATTI

Sabah saatlerinde konteyner kontrol noktasının yakınından geçen Filistinli genç kız İsrail askerlerinin engellemesiyle karşılaştı. İsrail askeri, kendisine direnen ve topraklarından çıkmasını isteyen genç kızı soğukkanlı bir şekilde otomatik silahıyla vurdu. Genç kız merminin isabet etmesiyle yere yığıldı. İsrail askerleri, ambulansın yaralı kızı almasına izin vermedi. Hudeyl yarım saat yerde acı içinde yattıktan sonra ancak hastaneye kaldırılabildi. İsrail askerlerinin karnına kurşun sıktığı kız yoğun bakıma alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İsrail askerlerinin karnından vurduğu Filistinli kız yarım saat boyunca yerde yattı.

'BİZE BIÇAK ÇEKTİ' DEDİLER

Genç kızı soğukkanlı bir biçimde katleden İsrail güçlerinden yapılan açıklamada Hudeyl'in kendilerine bıçak çektiği iddia edildi. Filistinli kaynaklar ise, Hudeyl'in yerleşim inşalarına karşı gelmek için İsrail askerlerinin karşısına çıktığını ve herhangi bir tehdidin söz konusu olmadığını belirtti.

'ÜÇÜNCÜ İNTİFADA BAŞLAYABİLİR'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in ihlalleri sonrası Filistin'de üçüncü bir intifadanın (ayaklanma) başlayabileceğini söyledi.

İsrail'in son iki haftadır Mescid-i Aksa ve diğer bölgelerde sert uygulamaları ve saldırıları sonrası Filistin'de ortam son derece gerilmiş durumda. Bugün Filistinli genç kızla birlikte Batı Şeria'da Diyaa Abdul Halim Talahmeh adlı genç de İsrail askerleri tarafından katledildi.

Bu gelişmeler zaten günlerdir sokaklarda olan Filistinlilerin üçüncü bir intifadayı başlatması ihtimalini ortaya çıkardı.