TERÖR İSTANBUL'U VURDU: 46 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

28 Haziran 2016'da gerçekleşen kanlı terör eyleminde İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bulunan Uluslararası Atatürk Havalimanı karanlık güçlerin hedefi oldu. Terör örgütü DAEŞ'in gerçekleştirdiği belirtilen hain saldırıda aralarında yabancı ülke vatandaşlarının da bulunduğu 46 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi de yaralandı.

BANGLADEŞ'TE DİPLOMATİK BÖLGEYE BASKIN

2 Temmuz 2016'da Bangladeş'in başkenti Dakka'daki diplomatik bölgede bir kafeye giren terör örgütü DAEŞ mensupları rehin aldıkları ve aralarında yabancı misyonlara ait görevlilerinde bulunduğu 20 kişiyi katletti. Düzenlenen operasyonda 2 de polis memuru hayatını kaybetti. 7 Temmuz 2016 günü sabah saatlerinde camide namaz kılan cemaati koruyan güvenlik güçlerini hedef alan bir başka saldırıda ise 4 kişi hayatını kaybetti.


BAĞDAT KAN GÖLÜ: 260 ÖLÜ

3 Temmuz 2016'da Irak'ın başkenti Bağdat'ta terör örgütü DAEŞ tarafından düzenlenen çifte bombalı saldırıda, şehrin en kalabalık bölgesi hedef alındı. 260 kişinin hayatını kaybettiği aşağılık saldırı iftar ile sahur saati arasında gerçekleştirildi. Hain saldırılarda 300'den fazla kişi de yaralandı. Ülkede Ramazan Bayramı etkinlikleri iptal edildi.

MESCİD-İ NEBEVİ'YE HAİN SALDIRI

3-4 Temmuz 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen terör saldırılarında Cidde ve Katif kentleri hedef alındı. Teröristlerin son hedefi ise İslam dünyasının en önemli mekanlarından Mescid-i Nebevi oldu. Suudi güvenlik güçlerinin faciayı önlediği saldırıda iftar vakti büyük panik yaşandı. Suudi Arabistan'daki saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti.

İDLİB VE HASEKE'DE KATLİAM: 28 ÖLÜ

5 Temmuz 2016'da Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 25 kişinin hayatını kaybetti. Terör örgütü DAEŞ'in düzenlediği hain terör saldırısında onlarca kişi de yaralandı. Yanı sıra 6 Temmuz 2016 günü Rus savaş uçaklarının İdlib'teki saldırısında 3 kişi hayatını kaybederken aralarında çocuklarında bulunduğu 17 kişi yaralandı.

YEMEN'DE OYUN OYNAYAN ÇOCUKLARI FÜZE SALDIRISI

5 Temmuz 2016 günü Yemen'in Marib ilinde oyun oynayan çocuklar Husilerin hedefi oldu. Husi güçlerinin füze saldırısında 7 çocuk hayatını kaybetti, 5 çocuk da yaralandı. Yine Yemen'in Aden kentinde bir askeri üsse düzenlenen saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

PAZAR YERİNDE KANLI SALDIRI

30 Haziran 2016'da Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir minibüse düzenlenen terör saldırısında 20 kişi ölürken onlarca kişi yaralandı. Son olarak yine Mogadişu'da kalabalık bir pazar yerine el bombasıyla yapılan saldırıda 16 kişi hayatını kaybetti. Kanlı terör saldırısında 16 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Diğer İslam ülkelerini hedef alan kanlı terör saldırılarında ise onlarca kişi hayatını kaybetti.