Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Ali el-Karadaği, "Biz inanıyoruz ki İslam coğrafyası mutlaka huzura kavuşacaktır. Nasıl her gecenin sabahı varsa, her karanlığın aydınlığı varsa, İslam coğrafyasındaki zulümlerin de bir sonu olacaktır" dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği Tanıtım ve İstişare Toplantısı, Barcelo Eresin Topkapı Otel'de yapıldı.

İslam coğrafyasında yaptığı ilahiyat çalışmalarına büyük katkı sunan Türkiye'ye şükranlarını ileten Karadaği, şunları söyledi:

"Biz inanıyoruz ki İslam coğrafyası mutlaka huzura kavuşacaktır. Nasıl her gecenin sabahı varsa, her karanlığın aydınlığı varsa, İslam coğrafyasındaki zulümlerin de bir sonu olacaktır. Allah'tan, bu amaçla çaba gösteren Türkiye'yi koruması için dua ediyoruz. "

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilcisi Abdulvahap Ekinci ise Türkiye'deki ve İslam coğrafyasındaki ilmi çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla bir araya geldiklerini aktardı.

İslam coğrafyasındaki karışıklıkların temel nedenlerinden birinin ilmi boşluk olduğunu dile getiren Ekinci, derneklerinin bu ilmi boşluğu doldurmayı hedeflediğini, bu amaçla akademisyenler, alimler ve ilahiyat camiasını bir araya getirmek istediklerini aktardı.

Alimlerin, akademisyenlerin ve ilahiyat camiasının çalışması sonucu İslam coğrafyasındaki karışıkların çözüm bulabileceğini vurgulayan Ekinci, şunları kaydetti:

"Bu amaçla Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciğini kurduk ve çeşitli komisyonlar oluşturduk. Türkiye'yi kuşatarak, her ilde derneğimizin temsilciliğini yapmak isteyen hocalarımızla irtibata geçtik. Bugünkü programda ise ilahiyat fakültesinde görevli hocalar, akademisyenler, alimler ve Prof. Ali el-Karadaği ile toplandık. Bizim başımıza gelen tüm musibetlerin en önemli sebeplerinden birisi, ilimden uzaklaşmaktır. İkincisi de birlik ve beraberliğimizi sağlayan etkenleri yok etmemizdir. Bu hususlarda boşluğu alimlerin dolduracağına inanıyoruz."

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer de ümmetin sıkıntılarından siyasilerle değil, alimler sayesinde kurtulacağını söyledi.

AA