IŞİD, dün Musul'un Cumhuriyet  Caddesi'ndeki Ulusal sigorta Şirketi'ne ait 10 katlı binanın çatısından eşcinsel  oldukları gerekçesiyle 3 kişiyi gözleri bağlı şekilde atarak öldürdü. Binadan atılan 3 kişinin, olay yerinde hayatını kaybettiği, örgüt  militanlarının halka seslenerek söz konusu kişilerin "suçunun eşcinsellik  olduğunu" duyurduğu aktarıldı. 

 

Haber ile ilgili metin girin!.


Iraklı emekli albay Salih Hamid, örgütün bir bölgenin kontrolünü kaybetmesi yaklaştığında, halkı idamlar ve  cezalarla korkutarak ordunun yaptığı operasyonlardan destek olup isyan etmelerini bastırmaya çalıştığını söyledi.
 
Hamid, örgütün özellikle elinde bulunan petrol kuyularının kontrolünü  kaybetmesinin ardından, çeşitli kentlerde askeri operasyonlarının finansı için  "zekat, kira" gibi değişik nedenlerle halktan para topladığını belirterek, "Bunun  yanında özellikle kadınların kıyafeti konusunda baskılarına devam ediyor. Bölge  halkı da kentten çıksalar bile örgüt militanların her dakika yanı başlarında  olduğu hissine kapılıyor" diye konuştu. 
 
Hükümete çağrı yapan Hamid, Musul'u kurtarma operasyonunda acele  edilmesi gerektiğini, her geçen gün halkın hükümete olan güveninin azaldığını ve  sonunda  boyun eğmek zorunda kaldıklarını ifade etti. 
 
Öte yandan, yarı resmi El-Irakiyye televizyon kanalı, Musul'da örgüt  içinde yaşanan anlaşmazlıkların ardından meydana gelen çatışmada 23 militanın  öldüğünü ve yaklaşık 400 militanın kaçtığını aktardı. Konuyla ilgili Irak makamlarından resmi açıklama yapılmadı.