Irak ve Suriye'de etkinliğini sürdüren terörist örgüt IŞİD'in kadınlara karşı uyguladığı şiddetin boyutları mide bulandırıyor. 
Birleşmiş Milletler'in çatışma bölgelerinde cinsel şiddet özel elçisi Zainab Bangura, 5 ülkeye seyahat etti ve burada cinsel şiddete maruz kalmış ve kurtulmuş onlarca kadın ve genç kızla konuştu.

20 KEZ AMELİYAT ETTİLER

Kızlardan birinin 20 militanla evlenmek zorunda bırakıldığını belirten Bangura, genç kızın her evlilik öncesi ameliyatla bekaret zarının onarıldığını belirtti.

Bangura, kızların rutin olarak çırılçıplak soyulduğunu, kategorilere ayrıldığını ve çeşitli yerlere yollandığını açıkladı ve "Kadınlar ve kızlar hayatlarının her aşamasında risk ve saldırı altındalar" dedi.


IŞİD'in cinsel şiddeti kurumsallaştırdığını belirten Bangura, kadına karşı şiddetin IŞİD'in temel ideolojisi olduğunu ve bunun stratejik hedeflere ulaşmak için bir terörizm taktiği olarak kullanıldığını belirtti.

KADINLAR HER YERDE HER AŞAMADA TECAVÜZE UĞRUYOR

16-29 Nisan tarihleri arasında Suriye, Irak, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de bulunan kadınlarla konuşan Bangura, kadınlar her aşamada cinsel şiddete maruz kaldıklarını söyledi.

Kadınların her yerde tecavüze maruz kaldığını vurgulayan Bangura, çatışma esnasında, silahlı militanların kontrolü altındaki bölgelerde, kontrol noktalarında, sınır geçişlerinde ve hapishanelerde sürekli olarak kadınlara cinsel şiddet uygulandığını belirtti.