Halep'in güneyinde Rusya'nın Esed rejimine hava desteği vermesi ile saldırıya geçen İran destekli rejim güçleri ile Fetih Ordusu öncülüğündeki muhalif güçler arasındaki çatışmalar tüm hızıyla sürüyor. Han Tuman beldesinin batı yakasında Halep – Sarakib yolunun kontrolü için yaşanan çatışmalarda dün akşam saatlerinde muhalifler büyük bir üstünlük sağladı. 

90 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Fetih Ordusu'nun da öncülüğünü de yapan Ahrar'uş Şam ve Nusret Cephesi liderliğinde bazı Halep Fetih operasyon odası gruplarının da katılımı ile dün akşam saatlerinde başlatılan operasyonda muhalifler İran destekli Şii örgüt Fatimuyn Tugayı'na mensup oldukları anlaşılan 90 militanı öldürdü. 

İRANLI GENERAL ESİR ALINDI

Yerel kaynakların çok şiddetli geçtiğini belirttiği çatışmalarda muhalifler İran destekli rejim yanlısı Şii militanlara ait 3 tank ve 2 zırhlı personel taşıyıcıyı yok etti. Han Tuman'ın batısındaki tarımsal araştırmalar merkezi ile Haraş mevkiinin tam kontrolünü ele geçiren muhalifler İran Devrim Muhafızları Örgütü (İDM / IRGC) generali Mecid Hani ve yanındaki İranlıları esir aldı. 
Muhalif kaynakların aktardığına göre Ahrar'uş Şam ve Nusret Cephesi liderliğindeki operasyonda muhalifler Sarakib üzerinden Halep'e uzanan ikmal yoluna bakan altı noktayı ele geçirerek rejimin daha güneydeki Zirbe hattından uyguladığı baskıyı da hafifletmiş oldular.