İran'ın başkenti Tahran'a 850 kilometre uzaklıktaki kutsal kent Meşhed'de bile gençler evlerinde düzenledikleri partilerde bikini partileri düzenliyor. Bu partilerde alkol su gibi akarken, uyuşturucu da kullanılıyor.Alman gazeteci Stephan Orth'un yeni yayımladığı kitabı "Couchsurfing im Iran" bu ülkedeki günlük yaşamı anlatıyor. 
 

Tahran'dan yola çıkarak ülkenin kuzeydoğusundaki Meşhed kentine giden Alman gazeteci, İranlı gençlerin evlerinde gizlice düzenlediği bikini partilerine katıldı. Alman gazetecinin iddiasına göre, idam cezası tehdidine rağmen İranlı gençler bu partilerden vazgeçmiyor. İran'da alkol kullanmak 80 kırbaçla cezalandırılıyor. Eğer bir kişi alkol kullanmaktan yeniden yakalanırsa bu kez idamla yargılanıyor.

 

İki ay boyunca İran'ı dolaşan Alman gazeteci Stephan Orth, İran halkının rejimin baskısı altında yaşadığını belirtiyor. Halkın internet kullanımını engellemek ve olası casusluk olaylarının önüne geçmek amacıyla İranlıların yabancı turistlerle fazla zaman geçirmesine izin verilmiyor. Bir İranlı, yabancı bir konukla 24 saatten fazla zaman geçirirse bunu bulunduğu bölgedeki polise bildirmek zorunda. Aksi taktirde, yakalandığında yabancı konuğuyla birlikte casusluktan yargılanabilir.  Bu partilerde genç kızlar başı açık dans ediyor. İçki içilen ev partilerinde uyuşturucu da kullanılıyor.