İran'ın nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan ekonomik yaptırımların hafifletilmesini öngören anlaşmanın taraflarca kabul edildiğini belirtildi. İranlı bir diplomat, "Sıkı çalışma sonucunu verdi ve anlaşma sağladık"dedi. Ajansa açıklama yapan bir başka İranlı diplomat da anlaşmanın sağlandığını doğruladı.

Avrupa Birliği sözcüsü Catherine Ray ise İran ve Batılı ülkelerden bakanların "nihai"görüşme için TSİ 13.30'da Viyana'da buluşacağını duyurdu.

Yüz sayfalık anlaşma metni üzerinde çalışmalar devam ederken dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ikili bir görüşme gerçekleştirmişti.

ÇETİN PAZARLIK

Görüşmelere katılan diplomatlar, çözülmeyi bekleyen meseleler arasında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun, İran'ın nükleer programının olası askeri boyutlarının teftiş edilmesi, İran'ın BM'nin silah ambargosunu kaldırması talepleri ve İran'ın nükleer faaliyetlerinin hiçbir BM Güvenlik Konseyi kararlarında yasa dışı olarak tanımlanmaması maddelerinin bulunduğunu söylemişti.