Söz konusu acı hikaye, bir süre önce Mısır’dan hareket eden ve 320 kadar kaçak göçmeni taşıyan bir tekneyi, İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, kurtarma operasyonu sonunda Siraküza kentine ulaştırmasıyla ortaya çıktı.
Tekneye eşi ve çocuğuyla binen ve 5 gün süren zorlu yolculuğun ardından yaşadıklarını İtalyan yetkililere gözyaşları içinde anlatan 48 yaşındaki Suriyeli Jalal Hasoun, 10 yaşındaki kızı Raghdad’ın denizin ortasında öldüğünü söyledi.
İtalyan basınına yansıyanlara göre Hasoun, bu yolculuğu organize eden insan tacirlerinin, kendilerini balık istifi gibi tekneye bindirdiklerini, ancak kapasitesinin üzerinde ağırlık yüklenince, tekneden bazı valiz ve çantaları denize attıklarını belirtti.
Bunlar arasında, şeker hastası kızı Raghdad’ın insülin ilaçlarının yer aldığı bir sırt çantasının da bulunduğunu söyleyen Hasoun, hayati önem taşıyan bu çantayı atmamaları için tacirlere yalvardığını anlattı.
Çabalarının boşa çıktığını dile getiren baba, bir süre sonra ilaçlarını alamayan kızının, gözleri önünde şeker komasına girerek, yaşamını yitirdiğini söyledi.

İMAMI ARAYIP, CENAZE DUASI ETTİRDİ VE KIZININ CESEDİNİ DENİZE BIRAKTI 
Bu durumda ne yapacağını bilemeyen çaresiz baba, Suriye’de tanıdığı bir imamı telefonla arayarak, cenaze duası yaptırdığını ve bunun ardından kızının cesedini Sicilya Kanalı’ndayken denize atmak zorunda kaldığını söyledi.
Suriye’de muhasebecilik yapan Hasoun savcılıkta, eşi ve çocuğuyla buradaki savaştan kaçarak Mısır’a geldiklerini ve buradan da İtalya üzerinden Almanya’ya ulaşmaya çalıştıkları bilgisini de paylaştı.

ÖLÜM YOLCULUĞUNA 5 BİN
DOLAR ÖDEDİ
Bu şekilde hayalleri yarım kalan üzüntülü babanın ifadesinde, “Kızım, eşim ve ben, 7 gün süren bir yolculuğun ardından Suriye’den Mısır’a ulaştık. Bir insan tacirine 5 binDOLAR ödeyerek, bu tekneye bindik. Kızımın o ilaçlara ihtiyacı vardı. Ancak insan taciri bunu dinlemek bile istemedi. Kızım öldü ve eşimin çaresiz bakışları arasında onun cesedini denize atmak zorunda kaldım. Çünkü kimse cesedi teknede istemiyordu” dediği bildirildi.
Bu yolculuğu düzenleyen 3 Mısırlı insan tacirinin ise, İtalya’ya ulaştıktan sonra tutuklanarak, cezaevine konduğu kaydedildi. Ancak bu kişilerin, sadece insan kaçakçılığıyla suçlandığı, küçük kızın ölümüne ilişkin bir suçlamayla karşılaşmadıkları belirtildi.

BAŞBAKAN’IN ÖFKESİ
Yaşanan trajedi üzerine açıklama yapan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinde göçmen karşıtı olan siyasilere olan öfkesini, “Her birimiz ne istiyorsak düşünebiliriz, ama benim kızımın yaşındaki bir çocuk denizden geçişi sırasında ölüyorsa, bizim çocuklarımıza, anketlerde bir puan daha fazla oy almış görünmek için ebeveynlerinin insanlıktan vazgeçmiş olduklarını göstermeyelim” sözleriyle dile getirdi.