İnternet forum sitesi 4chan'de bazı kullanıcıların dilekçeyi otomatik imzalayabilmeleri için program yazdıkları söylendi. Binlerce imzanın Vatikan ve Antartika'dan geldiği belirtildi.

İngiliz Avam Kamarası’nın dilekçe komisyonu 77 bin imzayı kaldırdığını ve durumu araştırdığını söyledi.

DAKİKADA BİN İMZA GELMEYE DEVAM EDİYOR

Dilekçeye şimdiye kadar 3,6 milyon insan imza verdi. Kuzey Kore ve Güney Sandwich Adaları gibi ülkelerden gelen imzalar kaldırıldı ve şu anda imzaların çoğunun Birleşik Krallık’tan geldiği görülüyor.

Ancak yine de çoğu imza otomatik yazılımlarla atılmış olabilir çünkü dilekçe hala dakikada bin imza almaya devam ediyor.

Trend Micro'nun bilgisayar güvenliği uzmanı Rik Ferguson, "İnternette interaktif olan her sayfa kendisini otomatik form göndermeye karşı koruyacak bir mekanizmaya ihtiyaç duyar. 4chan bu tarz haylazlıklarla ünlü ve internet sitelerinin koruyucu sistemleri yoksa saldırıya uğramaları kaçınılmaz" dedi.

33 BİN DEFA OY VERDİM

Hükümetin dilekçe sitesinin robotları insanlardan ayırmak için kullandığı bir sistem yok, mesela 'captcha' testi kullanıcıya bir resim vererek üstündeki harfleri ve numaraları seçmesini istiyor, bu sistem otomatikleştirmeyi zorlaştırıyor.

Ferguson, "Bu kadar çok insan tarafından kullanılması planlanmış bir internet sitesi için çok büyük bir güvenlik açığı" dedi.

4chan forum üyelerinden bazıları olayın sorumluluğunu aldılar. Bir 4chan kullanıcısı "Ben 33 bin defa oy verdim. Duş alırken bir yazılımı açık bıraktım" yazdı.

Başbakan David Cameron ikinci bir oylama olmayacağının altını çizdi.

Avam Kamarası'nın dilekçe komitesi, dilekçede ortaya çıkabilecek "şüpheli aktiviteleri" araştırmaya devam edeceğini söyledi.