David Cameron son kez konuştu ve konutunu devretti
İngiltere Başbakanı David Cameron, başbakan olarak son kez İngiliz Parlamentosu'na seslendi. 6 yıllık görev süresinin ardından istifa ettiği başbakanlık makamından son kez ayrılırken, “İngiltere’ye hizmet etmek hayatımın en büyük şerefiydi” dedi.
İngiltere’de 23 Haziran'da AB'den çıkış referandumundan yenilgiyle ayrılan Başbakan David Cameron, AB ile müzakere sürecinin yeni bir başbakanla yürütülmesi gerektiğini ifade ederek başbakanlık ve Muhafazakar Parti liderliğinden istifa edeceğini açıklamıştı.
Bugün ise resmi istifasını Kraliçe II. Elizabeth'e sunacak olan Cameron, istifasından önce İngiliz Parlamentosu'nda başbakan olarak son kez konuştu.
Cameron, başbakan sıfatıyla son kez katıldığı haftalık oturumdaki konuşmasına, “Günlük programımın geri kalan kısmı dikkat çekiçi şekilde bomboş gözüküyor” diyerek başladı.
43 yaşında İngiltere’nin son 200 yıl içindeki en genç başbakanı olarak 2010 yılında göreve gelen Cameron, Muhafazakar Parti’nin toplumdaki imajını değiştirmek amacıyla önceki mevkidaşlarından farklı, “cana yakın” bir çizgi takip etmişti. 2015’te düzenlenen genel seçimlerde de partisinin oylarını artırmayı başararak meclis çoğunluğunu elde etmeyi başarmıştı.
Görevini Theresa May’e devretmeden önceki İngiltere Parlamentosu’nda yaptığı son konuşmasının ardından başbakanlık konutuna geçen Cameron, konutundan ailesiyle ayrılırken de, “İngiltere başbakanı olmak hayatımın en büyük şerefiydi” dedi.