Türkiye’yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışan PKK, HDP ve BBC,IŞİD’li teröristlerin Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye gittiği yalanını yaydı. Böylelikle “Terörist Türkiye” kampanyası başladı. 

IŞİD, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentine intihar saldırıları düzenlendi. IŞİD'in elindeki Cerablus'tan yaklaşık 7 araçla Kobani'ye gelen IŞİD militanları kentte iki kez bombalı araçla saldırı düzenledi. Bombalı saldırılarda en az 40 kişi öldü. IŞİD militanları Kobani'ye gidebilmek için yaklaşık 200 kilometre yol kat etti. YPG'ye ait kontrol noktalarında “Burkan El Fırat militanları olduğunu" söyleyen teröristler, sorunsuz bir şekilde kontrol noktalarını geçmeyi başardı.

ASIL HEDEF TÜRKİYE

IŞİD'in Kobani'ye saldırmasının ardından Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermek isteyen odaklar harekete geçirildi. HDP, DBP, Reuters ve BBC'nin başını çektiği provokatörler, IŞİD militanlarının şehre Suruç'taki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı kullanarak geçtiğini ileri sürdü. Gerçeği Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklama ortaya çıkardı. Teröristlerin Kobani'ye Cerablus'tan geldiğini açıklayan valilik kamera görüntüleriyle de bunu doğruladı.

AYNI SAHADA FARKLI AKTÖRLER

Türkiye daha önce MİT'in Suriye'deki Türkmenlere gönderilen yardım TIR'ları bahanesiyle “teröre destek veren ülke" gibi gösterilmek istenmişti. Paralel yapıya mensup hakim, savcı ve jandarma personeli tarafından gerçekleştirilen bu operasyon şebekenin devletten tasfiye edilmesiyle başarıya ulaşmamıştı. Şimdi aynı senaryo PKK-IŞİD ortaklığıyla tekrar sahneye konulmak isteniyor.