İngiliz The Mirror'ın haberine göre; Mohamed, eşini bir trafik kazasında yitirdi. Doktorlar, ağır yaralanan kadının öldüğünü söyledi. Bunun üzerine Faslı adam, sevgili eşini toprağa verdi.Bu trajik olaydan iki yıl sonra Mohamed'in akrabaları, Fas'ta oldukça popüler olan ve sevdiklerini arayan insanları birleştiren 'Al Mujtafun' (Kaybolanlar) adlı reality show programını izliyordu.

O sırada yayına bir kadın bağlandı ve eşini kaybettiğini söyleyerek, isim ve telefon numarası verdi.

Mohamed o sırada programı izlemiyordu ancak aile üyeleri, iki yıl önce ölen akrabalarının telefonunu duyunca şoke oldular. Akabinde haberi hemen Mohamed'e verdiler.



Bir İspanyol kanalına konuşan Mohamed, "Gömdüğümüz cenazenin başka birine ait olduğunu ve eşimin sağ olduğunu bilmiyordum" dedi.

Şimdi burada bazı sorular akılları meşgul ediyor. Söz konusu kadın eşini bulmak için neden iki yıl bekledi ve bu süreçte neredeydi?

İlk teori, hafızasını kaybettiği yönünde. Kadın, Azial adlı küçük, dağlık bir kasabada yaşıyordu. Doktorlar, kazanın ardından kocasına muhtemelen yaşamayacağını söyledi ve hastane faturasının her halükarda ödenmesi gerekiyordu.

Mohamed, bu yüzden dört saat mesafedeki evine döndü ve para bulup döndüğünde ona karısının öldüğü söylendi.

Sonrasında cenaze Azilal'a bir tabut içerisinde gönderildi ve merasimle gömüldü...