Dizayi, "Kürdistan'tan Türkiye'ye 3-4 gündür petrol sevkiyatı yapılamıyor. Boru hatlarındaki tamir tadilat daha uzun da sürebilir. Bu zarar ve ziyanın bedelini Kürdistan bölgesi halkı ödemektedir" dedi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKYB) yerel televizyon kanalı K24'e açıklamalarda bulunan Dizayi, terör örgütü PKK'nın Kerkük-Yumurtalık boru hattına yönelik saldırısı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile Türkiye arasında kurulacak doğalgaz hattına yönelik tehditlerinin "kabul edilemez" olduğunu belirtti. 
'PKK, BÖLGE HALKININ EKMEĞİ İLE OYNUYOR'
Dizayi, "PKK, Kürdistan bölgesi halkının ekmeğiyle oynuyor. Maalesef bu daha önce de defalarca kez tekrarlandı. Çok açık ve net bir şekilde belirtmeliyiz ki PKK'nın bu siyaseti yanlıştır" ifadelerini kullandı. 
'TÜRKİYE' İDDİASININ ASLI YOK'
"Türkiye'nin petrolden büyük kazanç elde ettiği"ne dair iddiaların gerçeklikten uzak olduğunu dile getiren Dizayi, şöyle konuştu:
"PKK, 'petrolden Türkiye'nin kazançlı çıktığını' iddia ediyor. Bunun aslı yoktur. Hiçbir şekilde doğru değildir. Bir kere şunun bilinmesi gerekiyor, Türkiye, Kürdistan bölgesinden ihraç edilen petrolün müşterisi değildir. Sadece geçiş güzergahı Türkiye'dir. Bunun dışında Türkiye'nin hiçbir kazancı söz konusu değildir."
'PKK, KÜRDİSTAN'IN İÇİŞLERİNE MÜDAHELE EDEMEZ'
IKBY ile Türkiye arasında doğalgaz sevkiyatına ilişkin PKK tarafından yapılan tehditlere de değinen Dizayi, "PKK'nın, 'Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasındaki doğalgaz anlaşmasına karşı olduğuna' dair açıklaması doğru değildir. PKK, bu siyasetini terk etmelidir" diye konuştu. 
Örgütün, Kürt yönetiminin içişlerine müdahaleye kalkıştığına dikkati çeken Dizayi, "PKK'nın bu tehditleri, çok açık bir şekilde Kürdistan bölgesinin iç işlerine müdahaledir. Eğer Kürdistan halkının çıkarları için bunu yaptıklarını iddia ediyorlarsa yanılıyorlar. Bu hiçbir şekilde halkın çıkarına değildir ve kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.
Dizayi, tehditlerin, kendilerini, üzerinde mutabık kalınan adımları atmaktan vazgeçiremeyeceğini vurgulayarak, "Doğalgaz boru hattının döşenmesi çalışmaları devam edecektir. PKK'nın bu konudaki tehditleri bizi attığımız adımlardan vazgeçirecek değildir. Memur maaşlarını ve giderlerimizi karşılayabilmek için petrol ile doğalgazı ihraç etmek zorundayız" ifadesini kullandı.