Mısır'da, "Karakol Baskını" olarak bilinen dava kapsamında yargılanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 18 sanık hakkında müebbet hapis cezası verildi. 

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre Port Said Ceza Mahkemesi, başkent Kahire'de Polis Akademisi binasında yapılan duruşmada, "karakol baskınına teşvik" gerekçesiyle aralarında Bedii, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi, kapatılan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin bulunduğu 19 sanık hakkında müebbet hapis kararı verdi. 191 sanığın yargılandığı davada, müebbet hapis cezası alanlar arasında İhvan'ın önde gelen isimlerinin de olduğu ifade edildi. 

Mahkeme ayrıca aynı dava kapsamında gıyabi yargılanan 76 sanık hakkında müebbet, 28 sanığa 10 yıl hapis cezası verirken 68 kişi hakkında ise beraat kararı verdi. 

Mısır'ın kuzeydoğusundaki Port Said kentinde Ocak 2013'te El-Arab Polis Merkezi'ne baskın düzenlendiği ve çıkan olaylarda 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Muhammed Bedii'ye (72), yargılandığı 6 dava kapsamında şu ana kadar 4 müebbet (25 yıl), bir idam, 4 yıl hapis cezaları verilmişti. 8 ayrı ilde 40'tan fazla davada yargılanan Bedii'nin diğer davaları devam ediyor.