Mahan, Kürt kökenli, işçi bir ailenin çocuğu. Birkaç ay önce aniden zayıflamaya başladı ve saçları döküldü. Mariwan kentindeki doktorlar hastalığın nedenini bulamadılar. Ailesi maddi imkanlarını Mahan'ın şeker hastası olan kardeşi Darja için kullandığından daha detaylı bir tetkik yaptıramadı. Aile hastalığı tespit edilemeyen Mahan'ı okula gönderdi. Mahan'ın durumu, Scheich-Schaltut İlkokulu'nda ikinci sınıfı yeni okutmaya başlayan Öğretmen Ali-Mohammed Mohammedian'ın gözünden kaçmadı. Mahan'ın yüzü gülmüyordu ve dersleri sürekli kötüleşiyordu.
ÖNCE ÖĞRETMEN SONRA TÜM SINIF

Sınıf arkadaşlarının alay ettiği Mahan, saçları olmadığından ve yüzündeki bantlardan utanıyordu. Bu durum öğretmenini etkiledi. Bunun üzerine Öğretmen Ali-Mohammed Mohammedian saçlarını kazıyarak okula geldi. Böylece öğrencisinin yaşadığı duyguyu paylaştığını göstermek istedi. Çektiği fotoğrafı ise, bir paylaşım sitesine koydu. Öğretmenin bu anlamlı davranışı kısa sürede ses getirdi. Yüzlerce telefon, mail ve mesaj aldı. Sonra tüm sınıf arkadaşları Mahan'a destek için saçlarını kazıttı.

CUMHURBAŞKANI RUHANİ İLGİLENDİ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ali-Mohammed Mohammedian'ın yılın öğretmeni olduğunu söyledi. Küçük Mahan, Cumhurbaşkanını talimatıyla enfeksiyon hastalıklarında uzman Rasi Kliniği'ne getirildi. Burada Mahan'dan alınan örnekler ise Almanya'ya gönderildi. Mahan'ın tahlil sonuçlarının şubat ortasında belli olması bekleniyor. Öğretmeni Mohammedian ise Mahan için, “Yüzü gülmeye başladı” dedi. Şimdi herkes Mahan'ın sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.